maandag 18 januari 2016

2015 - 20 en 22 december Kerstklanken

Kerstklanken

Het leek zondag 20 december buiten wel lente, maar wie over de drempel van de Lutherse kerk stapte, was direct in kerstsfeer. Gelokt door het aangekondigde concert Kerstklanken van Meta Morfose waren jong en oud naar het sfeervolle kerkje aan de Haarlemse Witte Herenstraat gekomen. Alle banken waren bezet.


Kun je nog wel zingen over vrede op aarde, als tegelijkertijd steden worden gebombardeerd, terroristen in het wilde weg om zich heen lijken te schieten en mensen moeten vluchten voor hun veiligheid? Ja, juist dan, vonden wij vrouwen van Meta Morfose. 
En daarom zongen we 'Mag ik dan bij jou?' van Claudia de Breij, om aan te geven dat we elkaar in moeilijke tijden een schuilplaats kunnen bieden. En met het nog steeds actuele 'Imagine' van John Lennon droomden we samen met het publiek over een wereld waarin ieder vreedzaam  samenleeft.

Natuurlijk waren er ook traditionele, vrolijke kerstliederen uit alle windstreken te horen. 

Van een arrenslee met klingelende belletjes tot Maria, Jozef en het Kindeke Jezus in de stal.




Dit alles werd omlijst door heldere klanken uit de dwarsfluit, die werd bespeeld door ons koorlid Anne Smit, en door stemmige harpmuziek van Mariska Pool. En onze dirigente Carole Kroese liet horen, dat ze niet alleen weet hoe ze een koor moet leiden, maar ook prachtig piano kan spelen!





Aan het eind van de middag hieven we samen met het publiek het glas op een mooie laatste week van 2015.

✮✮✮✮✮✮✮✮✮✮✮





Twee dagen later werden we gastvrij ontvangen in de Janskliniek. Ook dat werd een sfeervolle middag. Veel cliƫnten genoten zichtbaar van ons optreden en bij een aantal bekende kerstliederen zongen ze samen met ons koor de kerststerren van de hemel.





    


    Samen zingen - dat is leuk. 
    Samen zingen - dat is kerst!







tekst:  Ellen Kerkvliet-van Holk
foto's: Paul Tierolf








Geen opmerkingen:

Een reactie posten